Havermout is één van de beste opties voor een verantwoord ontbijt. Het is gezond, goedkoop en ontzettend simpel om te bereiden. Daarnaast kun je er veel verschillende variaties mee maken. Vandaag delen wij een recept voor een herfstige variant met gebakken peer en sinaasappel. Een ideaal recept voor op een koude en gure herfstochtend. Ingredienten (2 porties)
benodigdheden
Zo maak je dit recept
Tip: in plaats van peren kun je ook voor appels kiezen. Deze moeten alleen wel 5 minuten langer in de oven om te garen. Wat maakt havermout een gezond ontbijt?Havermout kent veel gezondheidsvoordelen. Zo verlaagt het onder andere het cholesterolgehalte, houdt het de honger in toom en zit het boordevol antioxidanten, deze beschermen je lichaam tegen schade van buitenaf Daarnaast is havermout een bron van oplosbare vezels, welke veel vocht kunnen opnemen in de darmen, wat verstopping kan voorkomen.
1 Reactie
Martijn Duijndam
9/21/2018 12:17:38 am
Klinkt goed. Typisch herfst ook, past goed bij het huidige weer.
Antwoord
Laat een antwoord achter. |